Burun ameliyatı cerrahi bir işlem olduğu için tüm genel anestezi altında yapılan ameliyatlar gibi riskleri vardır. Operasyon sonrasında kanama ve enfeksiyon gibi komplikasyonlar görülebilir ve bunları tedavisi yakın takiplerle yapılabilir.
Burun estetiği ile ilgili çeşitli ameliyatsız estetik yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
Burun eti ve septum eğrilikleri burun estetiği ile eş zamanlı olarak plastik cerrahlar tarafından ameliyat edilebilir.
Rinoplasti (burun estetiği) sonrasında dişlerin ne zaman fırçalanacağı hastalarımız tarafından sıklıkla sorulan konulardan biri. Dişlerinizi ilk günden itibaren hırpalayıcı hareketler yapmadan fileırçalayabilirsiniz.
Ameliyatı yapacak donanıma, yetkinliğe ve bilgi birikimine sahip olan uzmanlara ve estetik cerrahlara yaptırılan burun estetikleri sonrasında hastalar, hayallerindeki yeni burunlarına kavuşabiliyorlar.
Bu şekilde yapılan bir erkek burun estetiği ameliyatı ile daha erkeksi ve dengeli bir erkek yüzü elde edilmektedir.
Hastanın beklentileri de dikkate alınarak burun estetiği ameliyatı öncesi gerekli planlama yapılır.
Kadın burnunda ise, genelde standart olarak tanımlanabilen ve sıklıkla arzulanan bir estetik şekil vardır ve buna ulaşmak için burunda gereken bütün alanlara müdahale edilir.
Burun dudak açısının ninety° civarında olması yani burun ucunun çOkay kalkık olmaması erkekler için ideal burun estetiği kabul edilir.
Burun ameliyatından sonra ilk 10 gün yatma pozisyonunuza dikkat edin. İlk ten gün başınız dik şekilde two yastıkla karşıya bakar şekilde yatmalısınız. Başınızı aşağı doğru eğerek kitap okumak veya telefona bakmak yüzünüzdeki ödemi arttıracaktır.
Rinoplasti ameliyatından en az four hafta önce sigara içmeyi bırakmalısınız ve yine en az ten gün öncesinde kan sulandırıcı içerikleri olabilecek gıda takviyelerini ve vitaminlari kesmelisiniz. Apranaks, Voltaren, Vermidon gibi ağrı click here kesiciler
Bazı durumlarda, hastalar ilk burun estetiği ameliyatından sonra revizyon rinoplasti olarak bilinen ikinci bir ameliyat isteyebilirler.
Burun etinde iltihap olması, burnun kırılması, burun tıkanıklığı vb. durumlar; fiyatların SGK tarafından karşılandığı nedenler arasında bulunuyor.
Erkeklerin geçirilmiş travmalara bağlı burun içi yapılarında anatomik sorunlar görülmesi daha yaygındır ve mutlaka ameliyatta bu sorunlar da giderilmeli ve solunum fonksiyonu düzeltilmelidir. Bu amaçla kıkırdak destekler burun çatısına ve burun ucuna konmalıdır.
Comments on “Considerations To Know About burun ameliyatı sonrası sümkürmek”